Events 2018

Movie screening and panel discussion
,
Uppsala

Movie screening followed by panel discussion with director Dani Kouyaté, NAI researcher Jesper Bjarnesen and artist Theresa Traoré Dahlberg. At Uppsala konstmuseum/art museum, Drottning Christinas väg 1 E, Uppsala castle, entrance E. The panel discussion is held in English.

Filmvisning och panelsamtal: Taxi Sisters (2010) och The Embassador´s Wife (2017) av Theresa Traoré Dahlberg. I samtal med konstnären: Dani Kouyaté regissör och ordförande i Vänskapsgruppen för Afrikansk Film och Jesper Bjarnesen, antropolog och forskare vid Nordiska Afrikainstitutet. Konstnären Theresa Traoré Dahlberg, stipendiat av Stiftelsen Anna-Lisa Thomson Till Minne 2017 presenterar sitt arbete som regissör. De två filmerna skildra en kvinnlig taxichaufför i Senegal samt en fransk ambassadörs fru i Burkina Fasos huvudstad Ouagadougou. I dokumentärerna finns betraktelser om drömmar och livsval där genus, klass och postkoloniala perspektiv vävs in. Samtalet hålls på engelska.

Bokvisning i NAIs bibliotek | Book display in the NAI library
,
Uppsala

Öppet för alla. Botanisera bland bibliotekets senaste titlar och ta lite fika.
Open to all. Browse the library's most recent titles and have som coffee/tea and cake.

Nordic Africa Days
Uppsala

'African Mobilities – Reshaping narratives and practices of circulation and exchange'
19-21 September 2018 in Uppsala, Sweden. Arranged by the Nordic Africa Institute

The Nordic Africa Days (NAD) is the biannual international conference of the Nordic Africa Institute and it has been organized since 1999 in the Nordic Countries. NAD invites researchers and writers working on Africa-related knowledge production and representing the forefront of African academia.

More about NAD 2018.

To the top